Asatás Toronyán
Pod kaštieľom grófa Aladára Hardenbergera v Malej Tŕni [dnes Tŕňa] pri vykopových prácach naďabili na pivničnú jaskyňu s ľudskými kosťami pochádzajúcimi asi z roku 1250. O i. našli sa aj krčahy, klince. Archeologické práce pokračujú už pod vedením odborníkov z akadémie vied