Uj bank Királyhemlmecen - Tárczy, Pál 18??-19??
Úvaha na tému bankovníctva v Medzibodroží, kde je pár úverných družstiev, ktoré poskytujú pôžičky. Pisateľ nevidí dôvod na založenie novej banky, ktorá by svoju existenciu chela založiť na predaji založených nehnuteľností, ktoré by predávala