Pártszervezkedés Gálszéscen
Referát zo zakladajúcej schôdzi sečovskej sekcie Uhorskej strany nezávislosti 6. marca 1904. Úvodné slovo mal Gyula Pekáry v hoteli Erzsébet (Alžbeta). Odovzdal slovo Atilovo Matolay-mu, ktorý oduševnene vyzýval na spojenie celého národa. Sečovský kalvínsky farár Michal Péter predniesol reč, ktorá nenechala nikoho pokľudného a svedčí o farárovej činorodosti. Za predsedu bol vyhlásenýŠtefan Bessenyei, podpredsedovia sa stali Imre Alex a Michal Péter, tajomníkom bol zvolený Ferdinand Lang. 20 členné predsedníctvo. Večer sa uskutočnil banket pre 200 ľudí