Rabbiválasztás
Správa o voľbe rabína v obciach cserehátskeho okresu v Moldave nad Bodvou 1. februára 1915. Za hlavného rabína bol zvolený syn hlavného rabína v Turni nad Bodvou Mojžiš (Mózes ) Tanenbaum