Pánszláv pap nem kell a szepesi püspök rendelete : Árva és Liptó m. kizárása
Článok o šírení "panslavistickej opropagandy" m,edzi slovenským ľudom pod rúškom cirkevnej činnosti, v dôsledku čoho spišský biskup Alexander Párvy vydal nariadenie, že z Oravy a Liptova, kde sa už panslavizmus rozšíril aj medzi študentami, nepríjme nových bohoslovcov do seminára