Izgatás a kivándorlásra
Ironický úvodník sa zaoberá témou vysťahovalectva z Uhorska do USA. Zľavy na cestovnom dostanú len tí, ktorí odídu vo väčších skupinách (aspoň 10) a keďže zo Zemplína je ich najviac vlada nepriamo podporuje tento fakt