Választási dolgok - b.b. [=Buza, Barnabáš] 1873-1944
Kritika obsadzovania úradníckych postov na Zemplíne formou rodinných dynastií. Slúžnovský úrad v Sátoraljaújhely po odchode hlavného slúžneho Jozefa Barthosa sa delí na dva úrady - jeden ostáva v Sátoralajújhely a druhý bude v Sárospataku. Napriek tomu že sa vedúci úradov majú voliť už vopred je známe kto tam bude šéfovať. V Sátoraljaújhely sa stane hlavným slúžnym Ladislav Dókus a v Sárospataku bude Július Meczner mladší