Endre Mauks
V Časopise "Pénzügyigazgatás" kladne píšu o práve vymenovanom finančnom riaditeľovi Sátoraljaújhely Andrejovi (Endre) Mauks v septembri 1904. Menovaný sa narodil v obci Mohora (dnes Maďarsko - Novohradská župa). Do štátnych služieb vstúpil 3.02.1879 v Balasagyarmati, 1880 Lugos (Rumunsko), 1882 opäť Balasagyarmat, 1892 vymenovaný do Sátoraljaújhely za finančného tajomníka a zástupcu riaditeľa finačnej správy. 27. mája 1897 vymenovaný za finančného radcu. 1902 menovaný do Bratislavy za zástupcu finančnej správy a v septembri 1904 menovaný už za riaditeľa finančnej správy v Sátoralajújhely. 7.09.1904 sa pripavuje v Sátoralajújhely slávnostný uvítací banket na jeho počesť