A helységnevek megmagyarositása
Gróf István Tisza (uhorský minister vnútra) poslal prípis v septembri 1904 všetkým župám Uhorska, aby predložili návrhy na pomaďarčenie , resp. premenovanie názvov obcí, ktoré nie sú rýdzo maďarské