Püspöki méltosság
Úvodník k inštalácii pomocného biskupa Augustína Fischer-Colbrie v Košiciach v apríli 1905. Kritika vysokého kléru, ktorý sa málo stýka s ľudom a žije v blahobyte. Nová doba žiada demokratickejšie formy hlásania lásky k blížnemu. Autora článku prekvapuje, že katolícka cirkev venuje veľa pozovnosti získavaniu veriacich v exotických krajinách a zanedbáva svojich veriach v Európe