Szinházunk sorsa
Problematika angažovania Komjáthyho diadelnej spoločnosti v Sátoraljaújhely v zime 1904. Riaditeľ odmieta angažmán v Sátoraljaújhely, ke´dže miestnoť nie je vykurovaná a herci sa nachladia. Divadelná komisia pracujúca pri úrade Zemplínskej župy však trvá na tomto hosťovaní