A Tiszahát érdeke - Horváth, Jozef
Článok - úvaha z pera regionálneho statkára historickej oblasti "Tiszahát" [okolie Veľkých Kapušian v Užskej župe]. Vyzýva v ňom na reguláciu rieky Tisy tak aby slúžila podobne ako Rín, Dunaj a podobné veľké rieky. Doprava železničná je na 20-30 minút od rieky