Palásthy - a kassai szinház igazgatója
Správa o tom, že v súbehu na miesto riaditeľa divadla v Košiciach v roku 1904 sú dvaja adepti Komjáthy a Palásthy. Keďže Komjáthy odstúpil ostáva riaditeľom vymenovať Alexandra Palásthyho