Hazám - Pál, Ľudovít 18??-19??; Zlotzky, Pavol 18??-19??
Zakladajúca schôdza Kruhu nezávislosti v Kráľovskom Chlmci v hoteli "Rigó"[Slávik] 11. decembra 1904. Slávnostnú reč predniesol Ľudovít Fried a Dr. Barnabás Buza