Kiküldetés
Ministerský tajomník Dr. Antal Orlay bol poverený a od 1.12.1904 už aj nastúpil kontrolnú cestu po židovských matrikách vedených náboženskými obcami v okresoch Stropkov, Humenné, Snina. Kontrolná cesta je v záujme vojenských odvodov a správnoasti zápisov v matrikách