Birtokparcellázás
Správa o tom, že dediči veľkostatkára z Malčíc Gabriela (Gábor) Stépána pristúpili k parcelácii istej časti panstva v Sačurove a predali 300 holdov zeme za 180 tisíc korún sačurovským gazdom