Rankfüred - Dr. I.H. [=Hohenauer, Ignác] 1833-1915
Autor článku najprv kúpele haní (poštu presťahovali do dediny ďaleko od kúpeľných hostí, žemle sú azda menšie a menej chutné ako v Košiciach). Následne chváli ličivú silu vody, vzduchu a prostredia a uvádza pri ktorých nemociach sa tieto kúpele osvedčujú