Rankfüred - I.H. [=Hohenauer, Ignác] 1833-1915
Informácia o tom, že napriek daždivému počasiu je v Herľanoch okolo 200 kúpeľných hostí. Menoslov týchto hostí o.i. aj gróf Ervin von Semsey, Dr. Anton Klupathy a i. Nedeľňajšia nočná erupcia gejzíru bola ožiarená bengálsky osvetlením. Ďalší obsah článku je zábavného charakteru, len na konci je odporúčanie pre aké choroby je herlianska voda vhodná na liečenie