Öngyilkos lelkész
Správa o tom, že kalvínsky farár z obce Novosad Samuel (Soma) Gyarmatty, ktorý bol známy svojou dobročinnosťou, sa dostal do finančnej tiesne až tak, že mala byť konaná verejná dražba jeho majetku 31.03.1905. Starý farár túto hanbu nezniesol a spáchal samobraždu (obesil sa ) práve vtedy, keď došiel zástupca právnickej kancelárie Dr. Tihamér Izsépy