Bad Stoósz
Článok referuje o výskyte prípadov onemocnenia na týfus. Konštatuje však, že nie všetky ochorenia boli týfového charakteru. Voda a ľad vyrábaný zo štóskej vody boli bakteriologicky čisté. Choroba bola do kúpeľov dovlečená