A tanfelügyelői körlevele
Obežník školského inšpektora Zemplínskej župy so sídlom v Sátoraljaújhely. Vyzýva v ňom učiteľov škôl a vychovávateľky v škôlach, aby vysvetlovali obyvateľstvu potrebu pomadarčovať si priezviská