Gróf Andrássy Tivadar - Buza, Barnabáš 1873-1944
Vnútropolitický úvodník napísaný pri príležitosti úmrtia grófa - maliara a politika Teodora Andrášiho [bez akýchkoľvek životopisných údajov] Ako dôvod smrti uvádza autor jeho telesné a psychické vypätie, ktoré nastolili voľby 26.01.1905. Teodor A. bol pravou rukou svojmu bratovi Júliusovi, ktorý sa všemožne snažili o vrátenie ústavnosti v Uhorsku