Andrássy Tivadar gr. temetése
Podrobný referát o pohrebe grófa Teodora Andrášiho v Trebišove. Po cirkevnej vysviacke v Budapešti boli telesné pozostatky menovaného boli prevezenézvláštnym vlakom do Trebišova. Menoslovy tých, ktorí sa prišli rozlúčiť s menovaným na poslednej ceste: manželka a 4 dcéry, grófi Július, Dionýz a Alexander Andrášiovci, kniežatá, grófi, baróni Uhorska, predstavitelia parlamentu ako aj Zemplínskej župy. Cirkevný obrad uskutočnil opát-farár rímskokatolícky Koloman Hiszem, košický vikár Eduard Perlsberg a učiteľ náboženstva Július Pecsár zo Sátoraljaújhely. Z kostola, kde sa uskutošnila rozlúčka vyniesli truhlu poslanci Ján Hadik, Béla szalay, Bolgár, Semse, Tóth a pozostatky boli uložené v mauzóleu parku kaštilea v Trebišove