Tartozásaink - Buza, Barnabáš 1873-1944
Vnútropolitický úvodník upriamuje pozornosť na hraničné dianie v štáte o.i. v júni roku 1907 bude 200 rokov od toho času, kedy Uhorské stavy vyhlásili samostatnoť od Rakúskeho cisárstva. Krajinské zasadanie v Onóde odsúhlasilo povstalcom (myslené protihabsburské) 2 milióny forintov