Magyarositó kör Sztropkón
Správa o tom, že na návrh hlavného slúžneho Tomáša Malonyayho a Eduarda Ungváryho (vedúceho pošty) sa 7. júna 1905 založí v Stropkove spolok na maďarizáciu obyvateľstva. Spolok bude organizovať predčítavacie večierky, prednášky a spoločenské podujatia