Brutális tanitónő - Zsindely, István 1869-1906
Úvodník z pera profesora právnického akadémie v Sárospataku, polemizuje na tému článku uverejnenom v FH o učiteľke [Margita Krasznapolszky], ktorá neprimerane zbila školáka v Trebišove. Upriamuje pozornosť nato, že matka dieťaťa nezachovala bežný postup - sťažovanie sa na inšpektoráte školstva, u svetských a cirkevných úradov a nie ihned prostrednítvom novín vynášať úsudky