A bodrogközi vasut
Zakladajúca schôdza hospodárskej (regionálnej) železnice, účastinnej spoločnosti v Pribeníku 2. júna 1905. Bola to schôdza zainteresovaných statkárov a predstaviteľov obcí. Alexander Tóth predložil plány výstavby. Predsedom spoločnosti sa stal Jozef Majláth a podpredsedom Mikuláš Senney