Amerikai panszlávok a kassai gör. kath. egyház ellen
V Loraine (Amerika) zvolili za farára maďarskej gréckokatolíckej cirkvi - v Košiciach známeho - Eugena Volkayho. Farár začal postupne kázať po slovensky a keď tamojší Maďari protestovali dal ich políciou vyviesť z chrámu. Farár o.i. písal proti Košiciam v slovenských novinách "Jednota" vychádzajúcich v Amerike, kde podľa neho nútili Slovákov na maďarské bohoslužby. Noviny Kassai Hirlap - túto správu vyvrátili keďže podľa nich v Košiciach každý má právo na bohoslužbu v materinskej reči