Fischer-Colbrie akciója II. - Seress, Imrich 1860-1938
Autor ostro kritizuje koadjutora košickej diecézy, obviňuje ho tým, že má zastaralé názory (chce aby každá udalosť bola usmerňovaná cirkvou), hlása potláčanie voľného zmýšlania. Považuje ho za obľúbeného člena viedenských kruhov