Felekezeti béke
Úvodník zdôrazňuje, že politické nezrovnalosti v Uhorsku zapríčiňuje v prvom rade nedorozumenie medzi jednotlivými vierovyznaniami. Poukazuje na košické pomery, kde vidí nebezpečenstvo klerikalizmu