Prohászka - tl.
Úryvok citátu Otakara Prohászku, biskupa v Székesfehérvári z jeho kázne prednesenej v Košiciach, o láske k utláčaným. Autor článku dodáva, že samotná láska nepomôže v núdzi žijúcim robotníkom