Kassa népe és a domonkosok Lajos Surányi
Autor článku popisuje škodlivý vplyv dominikánov na život mesta a jeho obyvateľov, hlavne robotníkov s menším pohľadom na históriu. Cieľom sociálnej demokracie je poučiť ľudí vymaniť sa spod vplyvu klerikálov