Jászói képek [Lajos Surányi] - [Surányi, Ľudovít] 1885-po r.1969
Pri príležitosti agitácie za sociálnodemokratickú stranu autor opisuje omšu v rádovom kostole s úvahami o neprimeraných finančných výdavkoch premonštrátskeho rádu v porovnaní s pracovnou činnosťou na iných úsekoch (napr. noviny Kassai Munkás majú len 1 platené miesto redaktora). Poznámka o požiadavke užitočnej práce od tamojšieho rádu