Gölniczbánya im August
List dopisovateľa z Gelnice kladne hodnotí ochotnícke divadelné predstavenie (v maďarskej i nemeckej reči) s niekoľkými hudobnými číslami programu - v prospech zriadenia ústavu evanj. diakonís