Religiöse poésie - Binder, Eugen 1856-1933
Prednáška profesora lýcea na 5. protestantskom večeri o význame spevu (modlitby vo veršoch) v evanjelickej cirkvi, Evanjelické cirkevné spevy vznikali podľa neho na základe prílžitostných básní. Uvádza príklady piesni, ktoré sprevádzajú človeka celým životom