Az autonómiáról
Článok oponuje košickému biskupovi v jeho názoroch na právnu povahu majetkov katolíckej cirkvi, zastáva sa práva nekatolíkov, najmä protestantov. Odporúča mu oboznámiť sa s právom štátu a štátovedou. Pochybnosť o tom, že s ním v tejto veci súhlasia právne fundovaní členovia Katolíckeho autonómneho kruhu