A "Ne temere"és a hadsereg
Úvodník poukazuje na predĺženie výnimky pre Uhorsko spod hore menovaného pápežského ediktu vo veci právoplatnosti uzatvorenia miešaného manželstva (čo sa týka konfesie) Príklad na nedodržanie rakúsko uhorského cirkevného práva zo strany poľného biskupa Belopotockého