A szabadgondolkodók és a vallás II. - -ő.
Rozbor svetonázoru voľnomyšlienkárov a ich názorov na náboženstvo. Boj proti zneužívaniu moci cirkvou. Popis nadobudnutia moci rímskokatolíckej cirkvi a prostriedok na potieranie jej nepriateľov až po dobu osvietenstva