Magyarországi szláv papok Amerikában
Americký General Council, za najvyšší orgán amerických evanjeliko, vyslal do Uhorska tamojšieho farára A.L. Ramera, aby tu študoval slovenčinu a s niekoľkými slovenskými farármi spolu sa vrátil do Ameriky na duchovné zaopatrovanie vysťahovalcov Slovákov-evanjelikov