Egységesitik az egyházi vagyont
Úvodník o navrhovanej reforme, ktorá sa týka prevzatia cirkevných majetkov do štátnej správy aj s ich ťarchami. Zavedenie jednotných platov cirkevných hodnostárov, čím by sa malo zlepšiť postavenie nižšieho kňazstva a lepšie zužitkovanie pôdy v rukách ľudu