A magyar katholikus Egyház karitássa - Vass, Jozef
Úvodník o obetavej dobročinnosti katolíckych duchovných počas prvej svetovej vojny o.i. finančne podporujú rodiny odvedených vojakov, starajú a o ranených vojakov. Na druhej strane prirovnanie, že bphatí občania dávajú na tieto ciele zanedbateľné sumy