Miklóssy püspök szózata
O nesúhlase gréckokatolíckeho biskupa hadudorožskej diecézy Štefana (István) Miklóssyho s názorom I. Tiszu, ktorý chce obyvateľov spomenutej diecézy pričleniť ku rumunskej diecéze preto, lebo 20-30% obyvateľstva tvoria Rumuni