A törvényhatósság szüntese meg a Julián-naptár használatát
- takýto radikálny postup navrhuje vo svojom liste farár Štefan Albrecht. V Uhorsku žije veľa vriacich gréckokatolíckeho vierovyznania, ktorí miernou cestou nechcú ustúpiť od užívanai Juliánskeho kalendára, ktorý je podľa autora kalendárom nepriateľského ruského národa (s ohľadom an 1. svetovú vojnu)