A kozmai első harangszó templomstentelés
Referát z vysviacky kostola v obci Kuzmice. Previedol ju košický diecézny biskup Augustín Fischer -Colbrie, ktorý došiel na Zemplín 1.apríla 1905 a ubytoval sa v kaštieli u barónky Vécsey v Slivníku. Slávnosť vysviacky začala ráno 2. apríla 1905. Slávnostnú reč mal prísediaci sv-stolice Bartolomej Szokolsky v ktorej podal aj prehľad o výstavbe kostola. Slávnostnú omšu celebroval biskup za účasti mnohých farárov Zemplína. po vysviacke bol slávnostný banket na ktorom sa zúčastnili tak cirkevní ako aj svetskí hodnostári (menoslov). Večer zazneli prvýkrát zvony kostola