Templomszentelés
Referát zo slávnostnej vysviacky novopostaveného kalvínskeho kostola v obci Novosad, kde po obrovskom požiari vyhorel kostol, fara ba aj škola. Vysviacka sa konala 22.10.1905. Slávnostnú bohoslužbu mal hornozemplínsky senior-farár Jozef Hutka, po ňom slávnostnú reč predniesol tamojší farár Pavol Tomory. Slávnostný banket sa uskutočnil v ľudovej škole