Nincs pénz - - thy -
Úvaha [pravdepodobne z pera regionálneho autora] na tému nedostatku peňazí v štátnej pokladnici, ktorá vedie ku kolapsu v školstve. Ako príklad uvádza autor Sečovce, kde je škola natoľko predimenzovaná, že administratívna komisia Zemplínskej župy a príslušný lekár nariadili zatvorenie školy. Podobná situácia je v obci Bracovce, kde štátna V Michalovciach a Snine je stav preplnenosti