A szocializmus - Mailáth, József 1858-1940
Úvaha z pera parlamentného poslanca, grófa Jozefa Majlátha na tému socializmu a jeho šírenia sa v Uhorsku. Podľa sčítania ľudu z 200 tisíc ľudí pracujúcich v priemysle 60-70 tisíc je organizovaných ako socialisti