Szinházunk sorsa - Habitüe
Úvaha z pera regionálneho autora, ktorý vyjadruje smútok nad tým, že divadlo v Sátoraljaújehly je nevykurované a Komjáthy opäť požiadal vedenie divadelnej komisie Zemplínskej župy aby nemuseli v zime hrať. Polemika okolo osobnosti mešťanostu, ktorý sa nepostaral o to, aby tu bola možnosť vykurovania