Szövetkezeti nagygyűlés Perbenyiken
Referát zo stretnutia na ktoré zvolal gróf Jozef Mailáth schôdzu úverových družstiev z 3 žúp v počte 72 družstiev na 23. októbra 1905 do Pribeníka. Stretnutie uskutočnil s cieľom vzájomného poznania sa predsedov ale aj poznania problémov a ich riešení. Stretli sa tu o.i. markgróf Eduard Pallavicini, Anton Szontág- minister vysťahovalectva, parlamentný poslanec za Kráľovský Chlmec a okolie Vojtech Meczner, duchovní, učitelia a iní