A százas bizottság - Székely, Albert
Komisia "stovka" Zemplínskej župy bola tzv. komisia, ktorá vyzývala národ, aby časť daní zaplatila do regionálnych peňažných ústavov, ktoré potom prevedú peniaze do ústredia v Sátoralajújhely a tak budú bojkotovať neústavne zvolenú vládu Fejérváryho, ako aj vyslancov rakúskeho dvora, ktorí mali súdobo navštíviť župu